onsdag 29 maj 2019

Demokratin under attack från vänster!

Jag har ofta beskyllt media för att sitta fast i sin egen vänsterliberala bubbla. Jag har också ofta gett exempel på hur detta ter sig. Idag snavade jag över det kanske tydligaste exemplet hittills på hur vår media är så oerhört snedvriden.

I valtider är det givetvis viktigt att tala för demokratin och hålla fram hur vi befrämjar demokrati och frihet. Det har ÖT också gjort nu inför EU-valet. Speciellt tänker jag då på förre chefredaktören Henrik Othmans krönika i lördagens tidning där han lyfte fram dagens hot mot det demokratiska systemet. Läs gärna hans krönika, det är en bra text! Speciellt början och mitten av den. Slutet lider tyvärr av bubbel-journalistikens snedvridenhet, men överlag är det alltså en mycket bra text. Och visst. Man kan nog varna för både Orban och Trump. Det finns alltid faror förknippade med speciellt en situation där ett parti får egen majoritet i den lagstiftande församlingen. Makten korrumperar. Så är det, och så har det alltid varit.

Othman berättar om två amerikanska statsvetare, Steven Levitsky och Daniel Ziblatt, som har skrivit en bok (How Democracies Dies) där de identifierer fyra markörer för auktoritativt beteende som vi behöver ge akt på när vi värnar det demokratiska systemet. Othman ger oss denna lista: 

1. Förnekande av eller svag bindning till demokratiska spelregler
2. Förnekande av politiska motståndares legitimitet
3. Acceptans av och stöd för våld
4. Beredskap att begränsa medborgerliga rättigheter för motståndare och medier

Sedan visar han, givetvis, på Orban och Trump och säger att dessa ledare får flera träffar på den här listan. Och som sagt, det stämmer säkert. Åtminstone till en del. Men nu kommer vi då in på detta med snedvridenheten och bubbel-journalistiken. I dagens nummer av ÖT finns det en notis som säger att Netflix hotar att flytta sin inspelningsverksamhet från Georgia. Varför det? Jo för att delstaten har godkänt och stadfäst en lag som begränsar aborträtten. Netflix åsidosätter de demokratiska spelreglerna, struntar i att denna lag har stiftats i god, demokratisk ordning och drar sig inte för att utpressa delstaten för att verka för att lagen ska återtas. Vad är detta om inte ett förnekande av de demokratiska spelreglerna? Men detta är, enligt ÖT, tydligen inget problem. År 2015 stiftade, och stadfäste, delstaten Indiana en Religious Freedom Restoration Act vars mål var att värna om religions- yttrande- och åsiktsfriheten. Denna lag sågs av motståndarna som riktad mot hbt-rörelsen, och trots att lagen godkänts enligt alla demokratiska principer tvingade de stora företag som verkade i Indiana (Apple, Subaru, Gen Con m.fl.) samt NACC delstaten att dra tillbaka lagen genom hot om att dra bort sin verksamhet från delstaten om så inte skedde.

Detta rörde nu alltså punkt 1 på listan ovan. Men det kommer mera. Kommer du ihåg långdansen kring president Trumps utnämning av Brett Kavanaugh till domare i USA:s högsta domstol? När Kavanaughs utnämning blev klar uttalade sig speciellt media, men också vissa demokrater, och hävdade att HD efter detta inte längre var legitim. (Punkt 2) Radikala demokrater talade öppet om att attackera sina politiska motståndare och om att blod skulle komma att flyta. (Punkt 3) Detta nämndes givetvis inte i vår media. (För att höra detta behövde man ta in andra kanaler.) Detta nu helt kort om övertramp mot punkterna 2-3 på listan ovan.  

Kontentan är alltså denna: Dessa grova övertramp och attacker på det demokratiska beslutsfattandet bryr sig vår media inte om. Varför inte? Svaret är lika tydligt som det är lätt att slå fast: För att dessa lagar var stiftade av värdekonservativa beslutsfattare och besluten som togs drev samhällsutvecklingen i "fel" riktning. När så sker är det tydligen ok att frångå de demokratiska principerna. Då är det ok att inte hålla sig till och ära de demokratiska spelreglerna.

Kan vi överhuvudtaget få tydligare bevis för att vår media sitter fast i sin vänsterliberala bubbla och inte klarar av att se klart här?    

7 kommentarer:

  1. Det fria Sverige hade i ett epostutskick bifogat en video från UK om ett tillfälle med Tommy Robinson där stenar började flyga i luften, mainstreammedia väldigt återhållsamma med vad som verkligen hände.... Citat från Det fria Sverige, " En video som påminner om den hårda verkligheten
    Hundratals muslimer organiserar och maskerar sig för att i grupp bege sig till ett tillståndsgivet politiskt möte under en valkampanj. De är inte där för att diskutera, eller ens protestera; utan för att med våld försöka skrämma människor till tystnad.

    Mötet som anordnades av Tommy Robinson, kandidat till Europaparlamentet för UKIP, hölls medvetet i ett område långt bort från de muslimska enklaverna. Men som vi kan se i videon så väljer den lokala polisen att eskortera den maskerade pöbeln till mötet.

    Väl på plats kastas det sten och man försöker attackera mötet, gråtande barn hamnar mitt i projektilregnet och skräckslagna föräldrar tvingas fly i bilar med sina småttingar.

    Det är scener som påverkar. Men framförallt så är det scener som påminner oss om att mitt i alla galenskaper och tokerier från politiker och kulturetablissemang så finns en stenhård verklighet där främmande, fientliga folk organiserar sig på europeisk mark.

    Detta har pågått länge, och vi ska inte tro att dessa folk kommer visa någon som helst barmhärtighet om de ges chansen att förtrycka oss. Se filmen för en försmak av vad som händer när organiserade muslimer väljer att attackera vita engelsmän; man kastar urskiljningslöst stora stenar mot kvinnor, barn och äldre.

    Självklart är detta fenomen inte heller isolerat till England eller Storbritannien, utan vi ser liknande saker i hela världen där man drabbats av mångkultur.

    Det är dags att svensken på allvar förstår att den situation vi tvingats in i inte bara innebär ökad brottslighet, sämre ekonomi och begränsad frihet – utan faktiskt innebär ett existentiellt hot för oss som folk. Även vi måste organisera oss och med full kraft vara beredda att försvara och avancera våra kollektiva intressen.

    Vi i Det fria Sverige vill organisera den fria svensken, vara en intresseförening för vårt folk och se till att vi står rustade inför den allt hårdare framtid som väntar oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr kan jag inte länka till videon från egen dator då jag bara får meddelande om att sidan inte kan visas... som så ofta nuförtiden med allt som inte är PK, såg dock videon på arbetsdatorn och arbetsgivaren kan gott via historiken få se vad jag står upp för ! Bland annat besök på denna blogg !

      Radera
    2. Anonym 22:07. Idag, med alla fakenews både till vänster och till höger, är det oerhört viktigt med källkritik och en medvetenhet om att olika nyhetsförmedlare vanligen har en agenda. I vissa fall mera dold, i andra fall mindre. Alternativmedia bygger idag långt på att underblåsa negativa attityder gentemot invandrare. Med detta säger jag inte att de nyheter de förmedlar nödvändigtvis är felaktiga, men det förekommer onekligen en slagsida i rapporteringen också här. Att sedan mainstreammedia har en slagsida åt andra hållet ursäktar varken deras beteende eller alternativmedias, men det jag vill säga är att vi - oberoende av om vi läser mainstreammedia eller alternativmedia - alltid behöver hålla detta i minnet. Detta var nu ingen kommentar till den nyhet du berättade om, bara en allmän påpekan.

      Radera
  2. Allt pekar på att slutet är nära ! låt mig ännu en gång länka till https://www.youtube.com/watch?v=dfc9ARM2yCA Det är fullkomnat på korset en gång för alla ! Vi vanliga människor kan inte lägga till eller från ifråga om vår frälsning ! Allt står i Guds händer och vi får vara glada om vi genom våra vittnesbörd får föra en medmänniska till frälsning ! Vittnade för en broder för en stund sedan så full jag var om Herrens gärning och våra tillkortakommanden... Vi var helt överens om att Han går vid vår sida alltjämt, Han tröttnar ej Han såsom jag...

    SvaraRadera
  3. När Kristus uppför till Himlarna blev Hans Allsmäktighet beseglad och oppanifrån och nedanifrån gör Han efter Fadrens vilja sin frälsaresändandegärning och som varande Allsmäktig även räddande av oss svaga,läkande och anfall mot antikristerna och vilddjurets skaror. När jag vet detta är jag ledsen att min brist på tålamod i lidandet har försvagats.

    SvaraRadera
  4. Att företag hotar att dra bort verksamhet visar bara att konsumenterna har en betydande makt. För Netflix är det viktigaste att förtjäna så mycket pengar som möjligt. De framför inte sitt hot av ideologiska orsaker utan för att de bedömer risken för att de kan utsättas för en bojkott av konsumenterna som högst sannolik. En bojkott som skulle kosta mera än de kunder som de förlorar med sitt hot. Sedan är det ju förstås för alla företag möjligt att hota med att dra bort verksamhet om man inte skyndsamt stiftar en lag som företagets kunder vill ha. T.ex. varför jobbar du Kristian inte för att Finlands pälsodlare och Saga Furs hotar Ryssland och Kina med att om ni inte förbjuder abort, så slutar vi sälja skinn åt er? Ett dylikt hot skulle säkert få de ryska och kinesiska skinnköparna att darra på manschetten. Kontakta genast styrelsen för Finlands pälsdjursuppfödares förbund rf och framför förslaget och på detta sätt göra något konkret för att minska antalet aborter i världen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:56. Det är intressant att du vet att Netflix inte framför sina hot av ideologiska orsaker. Jag misstänker att du bara spekulerar. Om jag gör det samma så vågar jag hävda att det uttryckligen är av ideologiska orsaker de framför sina hotelser. Och framför allt för att de kan. Om de inte skulle ha gjort sak av detta skulle ingen ens ha skänkt en tanke åt att Netflix filmar i Georgia. Än mindre skulle någon ha tänkt på att bojkotta Netflix på den grunden.

      Sedan: Varför skulle jag jobba för något sådant? Dels bor och verkar jag i ett land som mördar oskyldiga barn, så ett sådant hot skulle nog vara synnerligen hycklande. Dessutom tror jag inte riktigt på något sådant. Jag tror mera på informationsspridning och opinionsbildning än på hot.

      Radera