måndag 20 maj 2019

Medicin mot klimatångesten?

Ibland kan man få läsa nyheter som gör att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Som för några dagar sedan när Svenska Yle berättade om 400 psykologer och psykologistuderande som uppvaktade regeringsförhandlarna med en petition som uppmanade dessa att "ta de ungas klimatångest på allvar när beslut fattas".

Det här är både fullständigt skrattretande och samtidigt rent ut sagt bedrövligt. Att många unga har klimatångest är ju beklämmande, men om det faktiskt är så att många unga idag har drabbats av ångest kanske denna ångest borde behandlas. Och då menar jag inte genom att ta huvudlösa och ogenomtänkta beslut - som det helt klart blir fråga om ifall våra politiker lyssnar på Klimat-Greta och andra liknande uppviglare. Nej, ångest ska inte behandlas genom att alla börjar rusa omkring som nackade hönor utan att veta vart vi hamnar, utan så som ångest behandlas normalt. Förslagsvis genom någon form av terapi. Jag, som förespråkar sans i klimatfrågan, vill nämligen inte stå för notan när det ska betalas för dessa nackade höns-beslut. Framför allt vill jag inte se en massa huvudlösa beslut som tvingas fram bara för att en del ungdomar har blivit förvirrade av den klimatpropaganda som t.ex. Svenska Yle så gott som på daglig basis kablar ut. Jag menar, hur skulle det vara om media i stället skulle sluta tuta ut denna propaganda? Det kunde faktiskt också hjälpa mot denna ångest, skulle man kunna tro.

Det bedrövliga här består sedan i det mycket märkliga resonemang som ligger bakom. A. Sprid en massa propaganda och skräm upp människorna, främst ungdomarna. B. Ställ en klimatångestdiagnos hos dessa ungdomar. C. Kräv att beslutsfattarna låter denna ångestdiagnos påverka sina beslut. Ser du vad vi har här? Vem är det som har satt igång detta? (A) Vem är det som nu rapporterar om dessa psykologers krav? (C) Det är samma rödgröna media!

Är det någon annan än jag som tycker att den tredje "statsmakten" tar en lite för stor roll här?

Ja, och så var det EU-valsdebatt idag. I Svenska Yle. Peter Östman stod för sansen i denna debatt, men givetvis utmålas han och hans uttalande i braskande färger på Svenska Yles webbplats. Ångesten ska helt tydligt med alla medel förökas, och den som talar för sans och förnuft ska stämplas. För hur ska det annars kunna bli en rödgrön revolution? Jag börjar nämligen tro att det är målet. Både för de politiker som bekänner dessa färger och framför allt för mainstreammedia.

2 kommentarer:

  1. Nej,det kommer ngt myki värre som följd av synden. Ångest botas i stillhet och gemenskap med människor som talar sant och av Guds Nåd hjälps att bära minnesbördor tillsammans bekännande synder på rätt sätt och av nåd bliva förkunnade syndernas förlåtelse av Jesu ord och Ande. Kort sagt all slags rätt kristen gemenskap i stort och smått .Ångest tar ofta lång tid att vika på grund dessa karaktär och gemenskapernas sinsemellanbrott mot enskilda. Min ångest avtog när ordet i hjärtat troddes och bekändes. Den kommer och går när vår Ande ser att ngn som säger sig maka eller vän inte vandrar i rättfärdighet utan i svek och lögn. I det skedet kanske sinnessjukhus kan hjälpa om inte brottsdöljande typpor får påverka medicineringen.

    SvaraRadera
  2. Jag sade åt en och annan medpatient på tidigare perioder att det är syndalivet som åsamkat syndaångest ty det är ju så att om man bortser från ett liv efter Guds bud så får man ångest; och ibland av det som människor gjort mot en också; och nutiden vet inte sin synd eller förnekar den och projicerar så på det ena eller andra yttre fenomenet i en himmel och jord i upplösning av rovdriften. Hänvisar till Biblia, Skriften.

    SvaraRadera