torsdag 9 maj 2019

Om vore jag svensk ...


Jag tog valkompassen på Aftonbladet. Resultatet kom kanske inte som någon överraskning. Inte när det gäller de tre i topp, och verkligen inte när det gäller de tre i botten. Jag hade kanske förväntat mig att ordningen bland de tre främsta skulle ha varit en annan, men som sagt är detta ändå ingen överraskning.

Sedan är det förstås en annan sak att jag nog skulle ha svårt att rösta på Sd, om jag var svensk och fick göra det, eftersom det finns betoningar där som jag har svårt att förlika mig med. Samma sak med Sf i Finland, om än dessa t.ex. inte alls har samma antisemitiska betoningar som Sd tycks ha. (Rätta mig gärna om jag har fel angående detta!)

2 kommentarer:

  1. Nu finns ju också Yles valkompass på nätet, https://vaalikone.yle.fi/eurovaalit2019/?lang=se
    Teuvo Hakkarainen kom först för mig med 92% följt av ngn från Suomen kanssa ensin (konstig kommentar på Yle av ngn som tydligen fått liknande svar och tänker välja sofflocket) En fråga jag saknade var om utträde ur EU ! För egen del tror jag det får bli Hakkarainen, trots allt är han en människa, mycket lik alla oss andra med fel och brister... I fråga nr 20 om kristna värderingar hoppade han upp som första kandidat ! Har också läst på finska om hur Päivi Räsänen och han diskuterat och jag vill minnas att Päivi trots allt tog honom i försvar... Rätta mig om jag har fel !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tog också den testen, och jag fick en massa konstiga partibeteckningar i topp. Men om det inte blir fråga om att uttryckligen proteströsta för min del torde det nog bli 77 - Tapio Puolimatka för min del. Peter Östman ställer förvisso nog också upp, men jag ser helst att både han och Essayah hålls i riksdagen.

      Radera