tisdag 14 maj 2019

Mera förändringar.

Jag skrev i den förra texten att världen snabbt håller på att förändras. Det här syns på många olika områden, och väldigt få av dessa förändringar är bra förändringar. Idag läste jag en artikel på, igen, Aftonbladet där det sägs att Moderaterna och deras toppkandidat Tomas Tobé vill att Europol ska grunda ett register över så kallade hatpredikanter (islamister och vit makt-förespråkare) som inte ska tillåtas resa in i Schengen-området. Visserligen förstår jag varför det kans anses finnas ett behov av något sådant (och i princip finns det redan en sådan lista), men detta är likväl att leka med elden. Av två orsaker.

För det första är det mot alla hittills gällande principer att döma en människa på basen av misstanke. Dessa människor som skulle vägras inresa har inte gjort något brottsligt ännu, men de skulle vägras inresa på basen av något som eventuellt skulle kunna hända. (Brottsrubriceringen skulle då kanske vara uppmaning till terrorism). För det andra, och detta är ännu allvarligare: Om man prutar på rättstatsprinciperna och går in för att upprätta en dylik lista och börja döma människor på basen av deras åsikter och för att de kan tänkas dela med sig av dessa sina åsikter, vad är det som hindrar att listan över icke önskvärda personer (och åsikter) inte förlängs? I ett land där homosexualitet anses vara naturligt (vilket tyvärr gäller för de flesta av Europas länder idag) kommer garanterat sådana människor som anser och talar för att homosexualitet är en psykisk sjukdom (en neuros som går tillbaka på trauman/övergrepp i barndomen) och som kan behandlas ganska snart att hamna på denna lista.

Är det faktiskt så här vi vill ha det? Att människor döms på grund av sina åsikter? Samt att vissa åsikter – som i själva verket inte är åsikter utan bevisligen fakta, men sådan fakta som hbt-lobbyn genom sin propaganda har gjort ohavlig – kan komma att vägras inresa? Vi ser ju redan att sådana som håller fram fakta i frågan om homosexualitet stämplas som "hatiska". Därifrån är inte steget långt till att kalla dem för just "hatpredikanter". Det är inte alls svårt att se hur det här kommer att utveckla sig, om alltså en dylik lista görs upp. 

Världen förändras, och mycket av det vi har sett som självklart är snart allt annat än självklart.

19 kommentarer:

  1. Nå varsågod och presentera dina åsikter som är "bevisligen fakta" om du klarar av det!

    Problemet med provokatörer är att de oftast och snabbt förlorar all trovärdighet. Helt enkelt för att alla deras dumma åsikter enbart bygger på att reta upp människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns tyvärr idag inte längre så många terapeuter som vågar försöka hjälpa homosexuella att bli fria från sitt kors eftersom de riskerar att bli både stämplade och uthängda i media. Men om du faktiskt är intresserad kan du ta del av vad t.ex. Erik Ewalds hade att säga i ämnet på den tiden när det ännu var politiskt korrekt att verkligen försöka HJÄLPA dessa människor och inte, som idag, bara bekräfta dem i deras tillstånd.

      Radera
    2. Vill man Tro Guds Ord och lyda så är det lika lätt att inte göra bög- gärningar som det är svårt att bota otuktiga som har en stor mängd likasinnat görande för att inte tala om Ovilja att tro och lyda Allsmäktige JESUS GUDS SON VÅR HERRE eller ens ångra. Det galopperar mot tredje världskriget. Klapprar tänder med skakiga händer men är vid gott mod

      Radera
  2. Kristian Nyman14 maj 2019 09:03

    Det blev alltså som jag gissade. Inga bevis eller fakta, bara en hänvisning till gammal okunskap.

    Men på en punkt håller jag helt med Kristian och det är att yttrandefriheten är hotad i den här frågan. Om jag säger att jag t.ex. är homo, så har jag inte rätt till den åsikten enligt Kristian. Han anser alltså då att jag borde botas mot min vilja.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med tanke på vörldsfreden borde alla slags syndare botas från synden otron och dess följder. utan rätt att protestera mot Sanningen

      Radera
    2. Anonym 12:49. Du inser förstås inte detta själv, men du framstår som en fiende till sanningen. Både i stort och även i det lilla som skrivs här i kommentarfältet.

      "... bara en hänvisning till gammal okunskap." Icke. Detta är KUNSKAP. Det har under allra senaste åren skett en 180-graders sväng i denna fråga, men observera nu detta mycket noga: Inte p.g.a. av nya rön. Några sådana finns inte. Men p.g.a att propagandan som bedrivits har varit så väldigt framgångsrik.

      "Om jag säger att jag t.ex. är homo, så har jag inte rätt till den åsikten enligt Kristian. Han anser alltså då att jag borde botas mot min vilja."

      Detta är en mycket grov lögn. Något sådant har jag aldrig påstått. Alla har rätt till sin åsikt, och ingen ska förstås botas mot sin vilja. Men det som skulle vara viktigt är att man får berätta att det finns denna möjlighet. (Men det får man ju tyvärr inte längre göra.)

      Radera
    3. Du säger du vill berätta om denna möjlighet, du begränsar det till alla homosexuella som kommer och läser denna blogg? Ungefär noll stycken?

      Vill du helt ärligt och uppriktigt berätta om denna möjlighet, och utgår från att alla som fortfarande läser din blogg är heterosexuella, så ska du bege dig till sådana domäner där du träffar på homosexuella. Men du är varken ärlig eller uppriktig med dina intentioner.

      Radera
    4. Anonym 11:23. Du verkar ha allvarliga problem med innantilläsningen. Men du är desto bättre på att läsa in saker i det som skrivs. Jag skrev "man". Detta handlar om vad som sker, eller borde kunna ske, på ett allmänt plan. Inte om vad jag gör eller inte gör. Det har, och det torde du hålla med om, en ganska marginell betydelse.

      Radera
    5. Ja, håller med om att det faktiskt är av en obetydlig och marginell betydelse. Du har ju ändå tjatat på om samma sak i hundratal inlägg så det spelar ju ingen roll om det står "Kristian" eller "man". Du har med andra ord uppfyllt det du nämner att borde kunna ske.

      Radera
  3. Givetvis botas av Guds Ande som ock för till Frälsningsvägen i Jesus. Det utesluter inte allt vad Rätt TRO LÄRT I BIBELN OCH TIDEN. HALLELUJAHJESUSJESCHUA

    SvaraRadera
  4. Det är ju inget nytt. Det har jag sagt hela tiden att världen förändras till det bättre. Krigen och människors lidanden minskar. Vetenskapen gör framsteg hela tiden och förbättrar livssituationen för oss alla. Vi kan bota en massa sjukdomar som inte var möjligt bara för några årtionden sedan. Även barndödligheten minskar i u-länderna. Allt detta helt utan nån allan, jesus, tor eller zeus bland molnen.

    Sagornas tid är förbi och förnuftet kommer att segra. Internet och tillgängligheten till relevant och faktabaserad information kommer att revolutionera mänskligheten till det bättre.

    Allt tjafs om vem som får delta i möten har ingen som helst relevans för framtiden för oss människor.

    Kristian frågar "Är det faktiskt så här vi vill ha det? Att människor döms på grund av sina åsikter?"

    Det finns ingen som är så ivrig att döma andra än de hycklare som kallar sig fromma kristna när dom tillsammans hånar och fördömer andra människor pga av texter i en bok skriven på bronsåldern av sagoberättare i öknen.

    Det är för mej helt ofattbart att man ännu i denna tid kan vara så avtrubbad från verkligheten att man kan tro på nån gubbe bland molnen som bryr sej det minsta om nån av oss på denna planet.

    När hen bland molnen hör av sig så kan vi börja diskutera med det om "evigheten i paradiset" och om vi verkligen vill dit.

    God kväll önskar Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ordspråksboken 13:16 Den kloke handlar med förstånd, dåren blottar sin dumhet.
      Ordspråksboken 14:7 Håll dig borta från dåren, du finner aldrig förstånd på hans läppar.
      Ordspråksboken 26:4 Svara inte dåren efter hans oförnuft, då blir du själv som han.
      Ordspråksboken 26:12 Ser du en man som är vis i egna ögon, då är det mer hopp om dåren än om honom.
      Ordspråksboken 27:22 Även om du krossar dåren bland grynen i morteln går inte hans dårskap ur honom.
      Ordspråksboken 29:20 Ser du en man som talar förhastat? Det är mer hopp om dåren än om honom.
      Lukasevangeliet 12:20 Men Gud sade till honom: Din dåre! I natt ska din själ avkrävas dig. Vem ska då få det du har samlat?
      Allt detta är ord av vår egen HERRE och FRÄLSARE !!!
      Romarbrevet 14:9 Kristus har dött och fått liv igen för att vara Herre över både levande och döda.!!!
      Johannesevangeliet 3:18Den som tror på honom blir inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.
      Mera behöver inte sägas, Eflop och vi andra kommer att gå skilda vägar... (om inte ett under sker... )

      Radera
    2. Eflop. "Det är för mej helt ofattbart att man ännu i denna tid kan vara så avtrubbad från verkligheten att man kan tro på nån gubbe bland molnen som bryr sej det minsta om nån av oss på denna planet.

      När hen bland molnen hör av sig ..."

      Du har gått i skriftskolan, men likväl missade du helt och hållet den andra trosartikeln. Aj, aj.

      Radera
  5. "Det har jag sagt hela tiden...världen förändras...krigen och människors lidanden mindre..vetenskapen gör framsteg...sagornas tid är förbi..faktabaserad information..förnuftet kommer att segra" osv.
    Enligt framtids-samtidsanalytikern Eflop har vi en ljus och positiv framtid framför,klimatförändringar,klimathot-flygskam och klimathysterin får "slänga sej i väggen" allt enligt Finlands Greta (Eflop)
    "Allt står väl till,och dock står icke allt väl till".Jer.(:11

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ole. Vi ska kanske inte förvänta oss någon logisk stringens från Eflops sida ...

      Radera
    2. Ole, varifrån fick du den idén att jag skulle vara nån domedagsprofet om klimatet? Jag har inga som helst problem med att klimatet förändras. Det har det gjort i alla tider. 10 000 år sedan hade vi 3km is ovanför oss, därav landhöjningen än idag.

      Klimatet ändrar hela tiden och jag går inte på dessa klimathysteri trender. De kommer och går. Ni som levat så länge som jag minns hysterin om sura regnen som skulle ödelägga hela Finland skogsfauna.

      Flygning har jag heller inga problem med, varit till USA och flera turer till Sverige med flyg bara i år.

      Problem med nedskräpning, östersjöblomningen och plasten i världshaven borde vi åtgärda.

      Om koldioxidhalten ökar för mycket och det är ett problem måste även det åtgärdas. För övrigt vill jag inte andas avgaser från bilparken och inte heller fabriksavgaser så ju mer vi kan minska det desto bättre.

      Ja Ole, Allt står väl till för oss i nutid jämfört med människorna i dåtid.

      Eflop

      Radera
    3. Materiellt och enligt personlig frihetsmöjlighet ja för oss sk européer men den Gud Fader som gav allt och T o m faktaboken i frälsning och historia Bibeln kan för var och en på mindre än ett ögonblick ta bort oss ifrån allt och ställa oss efter vårt tillstånd i paradis eller väntrummet till helvetet beroende på vår ställning till Jesus; Guds Ord. Om man envist ljugit i sak för att skydda sin själviskhets brott och synder eller en satanisk värld så kan man bli redan i livet förvånad över motgången men också må tilläggas att om ngn har motgångar är det inte alltid Guds Straff. Han Allsmäktig är vår Skapare Frälsare Gud så kär. Han vet nog var minsta kubiknanometerpartikel Är men livet är bäst som det av Honom givet är med segt motstånd mot att göra maskintidens elbehov så viktigt att man tar rfid-chips i stället för att mot totalateismen emot skjuta med gevär enligt det som historia och landsförsvar lär i Fadern kärsom lät oss göra så myki synd intill idag att friheten Han försvarade för Finland avtackades med Legaliserad Laglöshet. Finlands folk brukar vilja vara viktiga utomlands så må de tänka på att inte klaga när aborteringstomrummet fylls av alla slags folk både antikristiska och de få som är Kristi troende fast inte ens de kristna vill känna som kristna. Sorg

      Radera
    4. Nåja vi människor är människor och endast Jesus Gud och Fadern lär människor att kämpa mot ' totalateismen utan vapen ty den är ju ett tillstånd och Själv är Den Gode Skaparen Fadern den ende som vet allt och även p g a synden låter världen igen mer och mer bli ett antikristi syndernas näste av lögner och förnekanden intill änden är all Ordning ändå hans så jag tackar att de för oss inte varit krig idag och att jag fritt fått be och utgjuta inför Herren även jag ångrar vad för Honom är synd. Men striden mitt runt själsfriden är hård och grym och lockelserna lika listigt grymma mitt i minnesgenomgången som kommer då man inte har fast arbetstvång p g a att de som på ett icke Gudssätt utrotar besvärligas minnen för att dölja sina eller andras brott och synder. Under roparnästiden 92 gjordes det sådant medicinskt mot mig och för andra ute i svängen långt tidigare. Jag hade trott att man klarar sig bra fr sånt om man inte vill göra otukt

      Radera
  6. Eflop,tror inte att du är någon domedagsprofet,du tror väl inte på
    någon domedag,eller klimatalarmist.Det var dina mantran som jag ville ironisera över,ironin var kanske för fin för att uppfattas:-)

    SvaraRadera