fredag 17 maj 2019

Om klimatalarmismen

Jubileumsfonden Sitra presenterade igår sina kalkyler för hur vi finländare bör bete oss för att bidra till att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Rubriken för artikeln på Svenska Yle basunerade ut att "rött kött och fritidsresor med egen bil hör till det förgångna".

Behöver jag säga att jag blev arg när jag läste artikeln? Jag har inte sett maken till "innanför ring tre-tänkande". Dylika tankesmedjor kastar ut kalkyler och domedagsbudskap på löpande band i dessa dagar, men i inga av dessa förekommer det någonstans någon form av konsekvensbedömningar. För att inte tala om någon realism. Är det för mycket begärt att ställa frågan: Vad får detta för följder? För landsbygden. För jordbruket. För arbetsplatserna. Och så den största frågan av dem alla: Hur kan vi finländare genom att späka oss själva till den grad som dessa rapporter talar för, påverka de globala koldioxidutsläppen? Vår andel av dessa utsläpp är i storleken 0,15%. Observera nu mycket noggrant att jag inte säger att vi finländare inget behöver göra. Det behöver vi nog, om inte annat så för att vi ska behålla vår trovärdighet i detta galna race, men vad vinner vi, världen och klimatet på att vi tar till sådana åtgärder som skjuter både vår konkurrenskraft och alla landsbygdsnäringar i sank och gör att hela samhällsstrukturen kraschar?

Det vi framför allt behöver just nu är mera sans i klimatfrågan! Rapporter/kalkyler som denna från Sitra är fullständig galenskap. Vi kommer inte att sluta köra bil, och vi kommer inte heller att sluta äta rött kött. Inte med mindre än att det blir förbjudet – och det kommer det inte att bli. För några månader sedan publicerade Svenska Yle en artikel där de intervjuade diverse miljömänniskor och hörde vad de anser att vi borde göra för klimatet. I anslutning till denna artikel fanns det en enkät som 8500 personer hade deltagit i. Frågan som ställdes var "ska staten tvinga dig till klimatåtgärder?" Förkrossande 93,4% av de som svarat på enkäten svarade ett kallt "NEJ!" Samplet är givetvis litet, och metoden är sådan att den kan snedvrida resultatet en aning, men utfallet är så klart att det inte lämnar något som helst tvivel om vad finländarna anser om tvång i klimatfrågan.

Och hur ska vi då tolka detta svar – om vi är klimatalarmister och/eller journalister? Jo givetvis så att det har förekommit alldeles för lite propaganda i denna fråga ännu! Nåja, det var kanske lite överdrivet. (Men bara lite.) Men vi ska nog förbereda oss på att det kommer att bli mycket mera av den sorten under den närmaste framtiden. Alla, eller åtminstone en majoritet, ska med på banan, och då behöver alla medel tas i användning. Lock och pock, skrämselpropaganda, halvsanningar och rena lögner. Och framför allt, som så ofta hittills, förenklingar och generaliseringar. Allt är tillåtet! Ändamålet helgar medlen!

Först nu insåg jag att klimatalarmisterna i själva verket är den nya tidens jesuiter. Klimatalarmismen har blivit vår tids religion, och tillskyndarna är det nya ordensbrödraskapet.

Ja, och så en självklarhet till sist. De som ifrågasätter den nya religionen ska givetvis tystas. Jag skrev en kommentar på Svenska Yle om att det som Sitra föreslår inte kommer att gå att genomföra. Åtminstone inte med mindre än att det blir stora slitningar mellan olika befolkningsgrupper. Ja, att denna fråga t.o.m. kan leda till att det blir (någon form av) krig. Men det får man förstås inte säga, så jag blev givetvis censurerad. Ännu en gång.

7 kommentarer:

  1. Kristian du har nog rätt men det är det styggelseteknokratiska klustret ; DEN FILOSOFI SOM HITLER OCH ANDRA STOD FÖR SOM HAR LYCKATS; KRIGET SKALL SPÄKA MEN DET FÖRST ÄR UTSLÄPP OCH MILJÖ OCH INFRASTRUKTURSKADA; OM MAN ENS HAR TRO KVAR SEN OM MAN VELAT ÖVERLEVA SÅ KOMMER SAMMA OMÅTTLIGA KAPITALKULTUR ATT BYGGA SIG UPP IGEN. Jag tror nog du är kristen men de materialistiska krafter som söker självregleringsjär som ett månghövdat mänsklighetshydra. VI MÅ SOM FÖRR GÅ VÄGEN I SANNINGEN OCH LIVETJESUS

    SvaraRadera
  2. Det ska jag säga Kristian. Att arbetslösheten till slut minskade berodde bara på att vårt land fick del av antikristi börsgodsaker först när styggelseäktenskap var ett faktum. Bactum Antikristiosa.

    SvaraRadera
  3. Ett vanligt välfärdsliv utan Gudstron är i praktiken praktisk satanism och materialism. Många kristna i nazityskland gjorde hitlerhälsning just för rädslan att bli av med allting och därtill livet. P g a kärlek till det som var förr kyrka orkar inte många käftas med äktenskapsbrytare,kvinnopräster och styggelse förespråkare utan tiger och stannar kvar utan att se vad avfälligheten inom kyrkan redan gör med dem i sin ljumhet. Det är så fatalt att man också ljuger,många ggr fler än Abraham. Oxå om man i arbetslivet höll fast vida arbetares rättigheter så bjöds det inte jobb mera och likadant är det i landet. Bedjen Och läsen Herrens ord om utkomst och låt er inte luras av fanatiker som har konto i anarkismen men utläna inte era syskon åt farmakisterna ty då blir inte vittnesbördet ogrumlat. Jag har hört att i tvångsstater räknades man efter det vittnesbörd man hade före våldet knäckte dem. Likadant i alla anfall på troende oberoende av kultur är det i världen . Må Gud förunnas sina frälsta rätt vittnesbörd dag för dag. Och så läser vi Uppenbarelseboken rakt och cirkumlineärt så att vi förstår att tredje världskriget är slutet på det andra Ve. O o o bered er på att fasor och vånda få känna och se och vänd om till Tron om Herren kallar.

    SvaraRadera
  4. Jag tar kommentator paus på obestämd tid. Det mesta jag skrev hadd jag skrivit förr.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Hej Kristian ! Här är en Yle-artikel du gärna kunde göra ett blogginlägg av, https://svenska.yle.fi/artikel/2019/05/17/forfattaren-nina-lykke-aktenskapets-tid-ar-forbi-det-ar-fint-men-samtidigt#comments Där finns så många lögner som skulle kräva en rättelse !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:39. Det skulle nog ha kommit en text om det igår, men hälsan satte käppar i hjulet. Men kanske i början av veckan ...

      Radera