lördag 11 maj 2019

Skilda världar

Ibland blir jag riktigt bekymrad. Ofta blir jag det efter att jag har läst t.ex. en ledare på Aftonbladet. Inte riktigt lika ofta blir jag det när jag har läst en ledare på ÖT. Det sker också ibland. Men som sagt blir jag ofta bekymrad när jag läser Aftonbladet. Ledarsidan.

Idag hittade jag en ledare från några dagar tillbaka där ledarskribenten Zina Al-Dewany skriver om "Den svenska högern på väg mot vansinne". I ledaren lyfter hon fram Lars Adaktusson och hans deltagande i ett möte arrangerat av "Political Network for Values", ett internationellt nätverk av politiker och samhälleliga aktörer som arbetar för frihet och familjerättigheter. Aftonbladet har tidigare kallat denna konferens för ett "hatmöte". Vidare lyfter hon fram den moderate politikern Jan Ericson som deltagit i konferensen Climate sense 2018, en konferens som efterlyser och lyfter fram sans i klimatfrågan. Det att dessa politiker deltagit i dessa konferenser ser Al-Dewany som skrämmande och som en indikation på att den svenska högern håller på att glida in i vansinne i form av "kvinnoförtryck, klimatförnekande och sunkiga konspirationer". Al-Dewany generaliserar friskt i sin text, drar märkliga paralleller och ägnar sig frimodigt åt "guilt by association".

Jag förstår varför en vänstertidning som Aftonbladet anser sig behöva misskreditera högern och högerpolitiker. Men att göra det på det sätt som här sker är väldigt oärligt. Dessutom ägnar hon sig åt uppvigling mot de nämnda politikerna. Sådant blir jag bekymrad av. Men mest bekymrad blir jag ändå av att någon faktiskt kan vara så här blind. "Political Network for Values" är en hedervärd organisation som kämpar FÖR människor, för livet, för frihet och uttryckligen för goda värderingar. Klimatsans är något vi borde uppmuntras till och inte som också Aftonbladet gör, uppvigla till klimatångest och till oövertänkta, drastiska klimatåtgärder som oundvikligt blir följden av denna klimatångest. Men det anser alltså inte Aftonbladet och Al-Dewany. De ser detta sunda som något vansinnigt.

Vi lever i helt skilda världar, Aftonbladet och jag, Adaktusson och många andra. Den värld Aftonbladet, och Zina Al-Dewany, lever i går mot upplösning på ack så många områden, och om hennes värld lyckas lura med sig majoriteten av människorna kommer den sunda värld jag, Adaktusson och många andra lever i, och vill fortsätta att leva i, också att drabbas av denna upplösning. Ska vi faktiskt tillåta att det sker? Och hur kan vi förhindra det? Detta är kanske den mest avgörande frågan vi har att brottas med idag om vi inte vill att det ordnade samhället ska gå under. Om vi inte lyckas stoppa det vansinne som väller över oss, framför allt i och genom mainstreammedia idag, kommer vi nämligen att gräva vår egen grav.

3 kommentarer:

  1. Ett vilddjur som är helt har ju både höger och vänster hand. Så klaga inte. Vänta att Gud Förlossar oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Nej, inte klagar jag. Jag är bara inte beredd att ge upp.

      Radera
    2. Bra! Var och en i sin rote i Jesu Namn som aldrig bleknar. Predikar inte speciellt mot dig. Jag vill att laodecianerna skall inse ALLSMÄKTIGHETENS MAKT och huka som Goda hurrin. Själv är jag störd i luftkretsen att jag nästan bävar. Det är för jävligt när den onde använder mitt namn mot mig då Han vet att jag blir hjälpt av Jesus och ärar Jesus. Dock har det gått så långt att han missbrukar ock den gnutta Gud honom tillstäder. Smädeanden är grym mot mig. Farligare dock som frestare. Men Kristus är allsmäktig. Jag förstår att Hans hjärta en gång brast så att Han Allsmäktig sku bli. Tack jag är Fri att lova och åkalla Gud och hoppas att de andliga döda som jag 'smädar' en gång skall av kärlek till Allmäktig Jesus vakna till att njuta Hans frälsning som lärjungar. På ytan ord är jag och grym som man mot de grymme ska va. Kraft och inte ord så jobbar vi bra på din jord jesu

      Radera