lördag 12 januari 2019

Klimatstrejk och ännu mera censur på Svenska Yle

En av gårdagens mest upphaussade händelser var den "klimatstrejk" som en grupp gymnasieungdomar ställde till med på riksdagshusets trappa. Nå, det här är ett fritt land och om alla demonstrationstillstånd var i skick är det förstås inget som hindrar dessa unga att framföra sin protest. Skolkandet från skolan är givetvis en annan sak, och jag hoppas att berörda skolor tar till lämpliga åtgärder. Om det är något vi behöver lära de unga idag så är det att ta ansvar för sin egen framtid. Och till detta hör absolut att inte skolka från skolan. Det här är annars något som är betecknade för vänstern (denna demonstration var helt tydligt frammanad av vänstern – de riksdagsledamöter som tog emot ungdomarnas kravlista var uteslutande vänsterpolitiker). Det går nog att ropa och hopa och ställa krav rörande frågor som rör alla – och där kostnaderna faller på det allmänna. Men på det privata planet är det ofta lite si och så med såväl ansvarstagandet som beredskapen att stå för kostnaderna.

Ungdomarnas kravlista tycks också vara rödgrön så det förslår. De några saker som det rapporterats om handlar om att stänga kolkraftverk, minska på flygtrafik och "konsumism", satsa mera pengar på förnybara energikällor och att "minska på utsläppen överlag". (Jag har efterlyst den kompletta listan på t.ex. svenska Yle som så stort berättade om att en kravlista kommer att läggas fram, men inte nog med att någon lista inte har synts till har också alla mina kommentarer censurerats.) Listan tycks handla om förbud och straffavgifter i långa banor. Och om att kasta ännu mera pengar – som inte finns – på vindkraft. Och givetvis sådana saker som drabbar både sysselsättningen, företagande och kanske framför allt landsbygden. Alltså uttryckligen sådana frågor som den rödgröna vänstern driver.

Det kanske mest underhållande i sammanhanget var när den åländske riksdagsmannen Mats Löfström påstod att åtgärderna på ungdomarnas kravlista var både konkreta och genomförbara. Förlåt att jag skrattade högt, men de punkter på listan som nått allmänheten var inte konkreta och inte heller är de genomförbara – med mindre än att vi orsakar en ordentlig minskning av statens inkomster och en dramatisk ökning av skuldsättningen. Samt en ordentlig utarmning av landsbygden. Men det har förstås alltid varit den urbant rödgröna vänsterns mål.

De här ungdomarna borde förstå att gå tillbaka till skolan och sluta med dylika upptåg. Ironiskt nog kallade den förste som kommenterat denna skolstrejk ungdomarnas beteende för "vuxet". Signaturen "Farbror Kött" skrev: "Heja ungdomar! Det är ni som är de vuxna i rummet nu, så länge de "riktiga vuxna" verkar tro att miljömedvetenhet innebär att deras kött och brunsås tvångskonfiskeras av klimatpolisen."

Också det ironiskt så det förslår! Jag skrev en kommentar som svar på detta: "Det här är nog allt annat än vuxet. Och farbror kött kan nog vara lugn: Om vi ger makten åt dessa klimatpanikslagna kommer nog både köttet och brunsåsen att konfiskeras. Bland mycket annat."

Min kommentar censurerades givetvis. Tydligen får man inte kritisera dessa rödgröna gymnasieungdomar och deras skolstrejk. De rödgröna håller varandra om ryggen. Och vi ska alla givetvis betala för detta. Igen ställer jag mig frågan: Varför ska jag, genom Yleskatten, tvingas bidra till detta elände?

Om någon tycker att jag låter en aning uppgiven så beror det säkert på att jag är det.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar