måndag 28 januari 2019

Klumpig lektion i hur propaganda bedrivs

Det har knappast undgått någon att det har stormat i Karleby. De svenskspråkiga gymnasieeleverna ålades att se en homoerotisk film i vilken pederasti framställdes som något bra. (Pederasti = sexuellt umgänge mellan en vuxen man och en pojke.) Filmen "Call me by Your Name" har fått bra kritik av filmkritiker, men innehållet är klart propagandistiskt. Detta speciellt som pojkens far i filmen uttrycker sitt gillande för det pederastiska förhållandet hans son engagerar sig i.

Det brukar sägas att människornas politiska minne är maximalt sex månader långt. När det gäller saker som denna tycks det vara ännu kortare. I augusti i fjol skakades landet av en mediestorm mot professorn vid Jyväskylä universitet Tapio Puolimatka sedan han lyft fram det faktum att det redan nu pågår en kampanj för att vänja människorna vid tanken på först pederasti och sedan pedofili. Detta i avsikt att, som har skett med homosexualiteten efter en liknande kampanj, först göra fenomenet rumsrent och sedan lagligt. Som ett exempel lyfte Puolimatka, hoppsan!, fram filmen "Call me by Your Name".

Jag är överlag skeptiskt lagd. Speciellt när det handlar om olika konspirationsteorier. Visst. Dessa kan vara kittlande för fantasin, men i verkliga livet är de en utrotningshotad art. Men. När det gäller opinionsbildningen kring dessa frågor får man ändå fråga sig om det inte finns någon form av konspiration, eller åtminstone en (tyst) överenskommelse mellan våra värdeliberala mediehus. Homosexualiteten skulle föras fram som något fullständigt naturligt. Liksom nu också pederastin. Och inte bara det. De som vågar sätta sig emot denna agenda ska motarbetas. Speciellt om dessa råkar vara någon person av betydelse. Som t.ex. professor i utvecklingspsykologi. Förtals- och smädelsekampanjen mot professor Puolimatka drogs igång av en grupp gröna politiker, men den leddes av landets ledande dagstidning, Helsingin Sanomat. Och så gott som alla andra mediehus hängde på.

Idag fick vi ännu ett mycket gravt exempel på hur media arbetar för att förvilla och förleda. Svenska Yle skriver i en artikel om hur lärarförbundet efterlyser riktlinjer om vilken typ av undervisning elever, med hänvisning till värderingar, kan tillåtas utebli från. Nåväl, en sådan diskussion är säkert både nödvändig och, får man förmoda, belysande. Men det synnerligen uppseendeväckande i artikeln var hur kontroversen i Karleby utmålades. Enligt artikeln gick diskussionen het för att en del elever valde att inte se filmen samt för att de som olovligt blev borta från filmvisningen fick betala "böter" på 10 euro. Inte ett ord om sexscenerna och pederastin! Men det var ju det som var den stora kontroversen! Inte att vissa elever valde att inte se filmen. Varför gör journalisten på detta sätt? Det här  är ju fråga om att medvetet vilseföra läsaren.

Orsaken är självklar: Fokus ska flyttas från problemet till det som hbt-lobbyn, här representerad av Svenska Yle, vill fokusera på, nämligen det att det ännu finns människor som vägrar spela med. Som inte vill bli indoktrinerade. DET är problemet ur hbt-lobbyns synvinkel. Det är så här propagandan fungerar. Sällan genomförs det så här extremt klumpigt och blir det så här tydligt, men vi får tacka Svenska Yle för denna lektion i hur propagandan fungerar.

43 kommentarer:

  1. På samma sätt; genom film och underhållning; blev äktenskapsbrott och/eller omgifte introducerat som livsstil...

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...en livsstil som tydligen blivit så accepterad av vissa att de inte ens skulle höja på ögonbrynen även om biskopen skulle råka vara omgift.

      Radera
    2. Ulrik. Kanske inte introducerat, äktenskapsbrotten fanns nog före filmen. Men genom film och underhållning har dessa saker nötts in och vunnit acceptans. Det är sant.

      Radera
  2. Likaså singelotukt, samboendeotukt,särboendekn.ll, att gå till prostituerade o s v.
    Vid t ex nmbrottslighet ,alkoholmissbruk,drogbruk, misshandel och att som personer inte kunna samsas ger BIBELN som enda alternativ att bo åtskiljs tills man kan försonas och ev bo under samma tak igen. Endast äktenskapsbrott ger rätt att ta skiljsmässa säger Bibeln och Jesus. Vi får dra slutsatsen att p g a många omgiften som är olagliga enligt Guds
    bud så är de otaliga som behöver omvändelse och att hålla sig vid den man nu har. Om den tar avstånd på grund av Jesu tro må man leva ensam då saker brukar upprepa sig. Det svider att utan orsak vara tvungen att leva ensam, men Gud och Förlåtelsen hjälper. Dem behöver ju var och en ändå.

    SvaraRadera
  3. Kristian svirrar på i full fart med sitt trams igen. Lögnerna och fantasierna också. Innan han tar till pennan och skriver dumheter, borde han lära sig fakta först. Det är nämligen skillnad mellan tro och fakta.

    Bötesbeloppet på 10 euro var biljettpriset som man fick betala själv om man inte ville se filmen och inte meddelade att man inte kommer och ser filmen.

    Pojken i filmen är 17 år och därför är han inget barn. Den "gamle mannen" som vissa pratar om är 24 år i filmen! Eliot och Oliver har därför ett åldersgap på 7 år" I verkligheten är pojken, alltså Timothee Chalamet född: December 27, 1995 och den äldre mannen Armie Hammer född: Augusti 28, 1986 alltså ett åldersgap på ca 10 år.

    I USA kan filmen vara ett problem på vissa ställen, eftersom sjutton år kan ses som underårig, men filmen utspelar sig i Italien och där är 17 år inte underårig. Man kan ju sedan undra hur många HETEROSEXUELLA under 17 som har sex och hur många som disskuterar olagligheten i deras äventyr.

    Men, det här betyder INTE att jag gillar filmen, det betyder att jag inte gillar medvetna lögner!



    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:13. Jag gillar inte heller lögner. Medvetna såväl som omedvetna. Nu beskyller du mig för att ljuga, utan att berätta mera om vad mina "lögner" består i. Se så! Du har sagt A, nu får du säga B. Var har jag skrivit något ovan som är lögn?

      Radera
    2. I ditt korståg mot homosexuella försöker du medvetet dra paralleller mellan homosexuella och pedofiler. Det här gör du medvetet eftersom du vet att det skadar människor, vilket går emot kristendomens lära! Den kristendom du Kristian förespråkar är ond.

      I homosexuella kretsar finns det inget stöd för pedofiler och det har inte ens något med saken att göra. Homo eller heterosexuallitet är en beskrivning av den kemi som driver människors romantiska eller erotiska attraktionskraft gentemot varandra, den man attraheras av.

      Pedofil handlar om utnyttjande och kränkande gärningar och riktar sig mot barn. Det finns pedofiler som försöker gömma sig under regnbågsflaggan, eftersom dom anser sig tillhöra en sexuell minoritet. Men, deras gärningar kommer aldrig att få stöd eller accepteras av homosexuella, även om Kristian verkar att tro det. För alla homosexuella har också varit barn en gång, vissa av oss har barn själva och ett sexuellt utnyttjande av barn, är en lika ond och grym gärning enligt vårt sätt att tänka. För ingen vill väl utsättas för sexuellt utnyttjande eller misshandel som barn, inte ens vi homosexuella!

      Radera
    3. Anonym 12:38. Nu behöver vi klargöra en sak här. Det att du tycker en sak gör inte att det du tycker till sanning. Du skriver att jag "medvetet dra(r) paralleller mellan homosexuella och pedofiler". Som sagt: Ditt tyckande gör inte det du tycker till sanning. Dessutom visar det att du läser slarvigt. Läs texten ovan igen, och läs rätt! Parallellen finns i hur homosexualiteten och pedofilin ska göras rumsrena. Det är f.ö. också vad Puolimatka sade i augusti, men också där var tillskyndarna så förblindade av sitt hat mot honom att de inte klarade av att se klart vad han hade sagt och vad han inte hade sagt.

      Sedan är det ett historiskt faktum att det har funnits ett "p" i hbtqi-ramsan. Se t.ex. http://kristiannyman.blogspot.com/2014/12/ett-beslut-i-blindo.html Jag befarar att detta "p" kommer att dyka upp igen inom en inte alltför avlägsen framtid. Men det betyder förstås inte att homosexuella skulle vara pedofiler för det, något jag förstås inte heller har påstått.

      Radera
    4. ...gör inte det du tycker till sanning. Skulle det vara. Där var ett "att" för mycket.

      Radera
    5. Det är nog otroligt hur du Kristian misskrediterar sanningen, det finns tydligen inga gränser över hur mycket lögn du kokar ihop.

      Det är inget historiskt faktum att ett p har funnits i hbtqi-ramsan, förutom i din förvridna fantasi. Det har inte ens funnits ett p i ILGA, och hur du än önskar det för din retorik så har inte HBTQ nånting med det att göra.

      Vore du på riktigt orolig för pederasti så finns det nog katolska präster i mängder som sysslar med sånt, där har du att skriva om. Och skriva åt. Men du är en för svag karl för att göra det. Inte inser du heller att du kommer nån vart med dina skriverier, det krävs mera intelligens för att åstadkomma förändring. Du har det bara inte, du kan inte ens skriva så att man lyckas läsa det på ditt rätta sätt.

      Du är inte ens tillräckligt smart för att undvika tala emot dig själv. "Ditt tyckande gör inte det du tycker till sanning" säger du, det gäller dig själv i samma grad. Tyck du på bara, sanningen ligger långt utanför ditt räckhåll...

      Radera
    6. Anonym. På skolgården heter det: Där argumenten tar slut tar nävarna vid. På sociala medier är det i stället: Där argumenten tar slut tar de personliga påhoppen vid. Din kommentar säger mycket mera om dig än om bloggaren.

      Radera
    7. Jag är glad över att det finns så kloka elever i Karleby som förstår att inte utsätta sig själva för homoerotisk indoktrinering. Jag hade samma tankegång gällande mediestormen omkring Puolimatka. Han hade rätt i alla fall, vilket nu bekräftats. Hälsn. Benita Nyman(obs, jag vågar också stå för min åsikt offentligt, vilka många anonyma inte tycks göra här)

      Radera
    8. Det är emot mina principer att kommentera anonymt, men med tanke på Kristians beteende gentemot alla så gör jag ett undantag. På skolgården heter det också: "Den som sig i leken ger, den ska leken tåla". Kristian får inte mer än vad han häver ur sin skopa.

      Radera
    9. Anonym 20:07. Som jag har konstaterat så förändrar vårt tyckande inte sakernas verkliga tillstånd. Detta gäller också för dig och ditt tyckande. Att pedofila organisationer var en del av hbt-rörelsen från början är ett historiskt faktum som ditt förnekande inte ändrar på. Om du du blir lyckligare av att inbilla dig att det var på annat sätt så är du förstås fri att göra det, men vänligen bespara oss andra din modifierade verklighet! Om du skulle ha läst texten jag satte in adressen till, och kollat källorna, skulle du ha sett att NAMBLA kastades ut ur den internationella hbt-rörelsen så sent som 1994.

      Att du sedan drar fram min intelligens, eller brist på sådan, säger, precis som anonym 22:08 säger, mera om dig än om mig.

      Radera
    10. Anonym 23:39. Så du anser att det är rätt att förtala och förklena den som håller fram sanningen? Nåväl. Jag förstår nog varför du uppträder anonymt...

      Radera
    11. Det är ren och skär, och illvillig lögn att du ska lägga till något p till hbqt. Ja, varför blev Nambla UTKASTAD? För att de tyckte det vore kul att komma samman följande årtusende? Och vad har en gammal förening att göra med en förkortning? Ingenting, förutom i din lögn. Eller kalla det tolkning eller vad som helst. Sanning är det inte fast du får ju, enligt dina egna ord, tycka vad du vill.

      Som jag sa, pedofiler finns det i kyrkliga sammanhang, börja där men du är för klen för att röra om där. Här på din blogg behöver du inget större mod för att bedriva hatkampanj. Det är som ett litet mobbningsgäng från högstadiet, en vågar skrika och tre lakejer som måste ställa upp och försvara då det hettar till... :-D

      Radera
    12. Anonym 07:23. NAMBLA blev utkastad av politiska orsaker - det gick inte att vinna allmänhetens gillande med en sådan black om foten. Men när tiden är den rätta (läs: när propagandamaskinen har rullat på tillräckligt länge) kommer bokstaven nog att bli synlig igen, sanna mina ord. Den här texten handlar om just detta, alltså hur positionerna flyttas fram. Allt i avsikt att, som det heter, främja jämlikhet och tolerans. Svenska Yle gör detta på ett synnerligen klumpigt sätt här, men allt det här är tydligen något som du inte klarar av att se.

      Pedofiler finns nog i alla organisationer. Vad gäller den katolska kyrkan och dess stora problem har jag nog varit inne på det också. Problemet där torde vara att det i en dylik organisation finns allt för mycket godtrogenhet och allt för få kontrollmekanismer - samt en "bäste broder-politik" sedan när verkligheten uppdagas. I klartext: Pedofiler har insett att det går att nästla sig in i den katolska kyrkan och där kunna bedriva sin verksamhet relativt ostört. Detta är givetvis något som den katolska kyrkan behöver ta tag i. Nu är jag inte katolik, så se där orsaken till att jag inte skriver om detta ämne varje dag.

      Radera
    13. ...fortsättning. Sedan får jag nog varna dig lite. Jag bedriver verkligen ingen "hatkampanj". Det jag gör är att jag vill lyfta fram vad som pågår i vårt samhälle och visa på vilka följder detta kommer att få. Att kalla en sådan sak för "hatkampanj" är dels att missbruka språket, dels är det offentlig smädelse. Sådant är faktiskt brottsligt.

      Radera
    14. Om du hörde till NAMBLA så har du säkert insidesinformation som inte finns tillgängligt offentligt. Om du inte tillhörde NAMBLA, så är dina antaganden igen långt från sanningen.

      Nä, du är ju inte katolik så du blandar dig inte i deras angelägenheter. HBQT-personer är inte heller medlemmar i din sekt, så varför blandar du dig i dem? Om kriteriet är att det ska vara från det egna trossamfundet så håll dig där och hitta dina hackkycklingar bland dem.

      Det är många som försökt berätta för dig att din hatkampanj ses entydigt som offentlig smädelse, angrepp mot sexuella minoriteter som grupp. Anmäl bara, då får man en juridisk prövning på vad du skrivit på nätet. Möjligen skulle du klara dig, men du rör dig hela tiden på den gråa zonen.

      Radera
    15. Anonym 09:13. Ha! Den fällan gick du i bara så det smällde! :) Man kan faktiskt veta något om en sak trots att man inte är medlem. Men sedan är det en helt annan sak om man ska eller ens borde uttala sig så mycket om man inte är medlem... Nu råkar jag vara "medlem" i såväl Finlands evangelisk-lutherska kyrka (som hbt-lobbyn föresatt sig att fördärva) och i landet Finland (därav citationstecknen), så jag kan inte se varför jag inte skulle ha både rätt och skyldighet att uttala mig i detta.

      Sedan: varför skulle jag anmäla? I motsats till många som talar varmt för yttrandefrihet är jag för yttrandefriheten också i praktiken. Även när jag blir utsatt för sådant som du, som fegt anonym dessutom, öser över mig.

      Till sist: Du kan ju inbilla dig att jag rör mig i en gråzon. Det gör jag ju nog inte. Det kan aldrig bli olagligt, eller ens i närheten av att vara olagligt, att framhålla sanningen. Obehagligt, visst, men aldrig olagligt. Åtminstone inte med mindre än att vi har glidit in i ett fascistiskt styre. Men det är kanske ditt mål? Regnbågsfascism där inget annat än hbt-lögner får torgföras offentligt?

      Radera
    16. Fällan? Jojo...

      Halla-aho tyckte också att han berättade "sanningen", och blev dömd. Han hittade också på fakta om pedofili, många paralleller med dina skriverier. Han är dock känd i vida kretsar så han blev åtalad och dömd.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224958-jussi-halla-aho-minun-vaikea-ymmartaa-syyllistyneeni-rikoksiin-ihmisyytta-vastaan

      Radera
    17. Anonym! Här finns inget påhittat om pedofili. Det som sägs kan ledas i bevis. Att du sedan väljer att inte se det är ditt problem.

      Radera
    18. Anonym 15:01. Du hävdar att jag "hittar på fakta" om pedofili. Upp till bevis nu! Var finner du dessa "hittepåfakta" i mina texter, och på vilken grund kan du hävda att de är just det?

      Radera
    19. Fortsättning... Och ja. Tydligen insåg du inte att du trampade i klaveret. Det var ganska informativt i sig...

      Radera
    20. Du har inget annat att komma med än motfrågor. Du varken ser skillnaden mellan eller kan kommentera en gammal förening och ett akronym. Ingen substans i dina skriverier längre.

      Radera
    21. Anonym 22:16. Termen "motfråga" är opassande här. Den förutsätter att du skulle ha ställt en fråga. Det har du inte gjort. Du har bara kommit med lösa beskyllningar som du inte kan ge substans.

      Radera
    22. Du kommer aldrig på första plats i en diskussion om du bara kopierar ord från opponenten, och inte försöker besvara själva ämnet. Du hakade fast på "motfråga" och "substans" istället för det väsentliga. Ingen kommer på första plats heller eftersom det inte är längre nån diskussion.

      Radera
    23. Anonym! Du trollar. Eller så är du dum i huvudet. Du får stryk 10-0 och inser det inte. Om du menar allvar med ditt engagemang här ska du 1. Svara på de frågor som ställs och 2. Sluta låtsas vara en komplett idiot. Om du alltså låtsas.

      Radera
  4. Det var du som skrev "De svenskspråkiga gymnasieeleverna ålades att se en homoerotisk film i vilken pederasti framställdes som något bra. (Pederasti = sexuellt umgänge mellan en vuxen man och en pojke.)".

    Absolut ingen försöker göra pedofiler till något rumsrent och absolut inte hbt-folket! De pedofilfall som ibland dykt upp i media har handlat om katolska präster (har ingen aning om varför) och inom en viss religion här i trakten bland heterosexuella män vad jag har förstått. Jag själv är FÖR skärpta lagar mot pedofiler.

    Men, det verkar att fungera bra som slagträ av homofober för att väcka avsky mot homosexuella också har man märkt. Hets mot folkgrupp?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:36. "De svenskspråkiga gymnasieeleverna ålades att se en homoerotisk film i vilken pederasti framställdes som något bra." Är inte detta en korrekt beskrivning av filmen? Den var homoerotisk, och förhållandet mellan pojken och mannen framställdes som någonting bra.

      Huruvida hbt-folket har något med denna propaganda att göra undandrar sig min bedömning. Men faktum är nog att man genom denna film försöker framställa pederasti som något positivt i akt och mening att det ska bli rumsrent.

      Vad gäller homofober och slagträn kan jag inte uttala mig. Jag känner inga homofober, och vad jag vet har inte den här frågan har använts som slagträ mot de homosexuella.

      Men det är ju bra om du och jag kan enas om en sådan sak som behovet av hårdare straff mot pedofiler.

      Radera
    2. Men, nu ljuger du igen!

      Ynglingen var 17 år i filmen, det är en normal och mogen ålder att börja upptäcka sin sexualitet!
      Hur gammal var du själv när du började söka partner, kan man undra...

      Radera
    3. Anonym 15:15. Nej, det gör jag inte. I filmen porträtteras en sexuell relation mellan en vuxen och en minderårig. Det här är kanske inte olagligt i alla länder, men pederasti är det utan vidare.

      Radera
    4. Anonym 13.36
      Läs dagens nyheters granskning av Stockholm Pride och några ur deras styrelse . Läs också tidningen QX artikel i ämnet och se vilka underavdelningar RSFL hade och kanske har. Om jag förstått rätt hör QX till hbtq folket.
      Om det är sant som de skriver så faller dina ord men vad vet jag vem vi skall lita på, kanske har du rätt kanske inte. Oftast blir det problem när man är tvärsäker på sin sak utan faktagrund.
      ABC/

      Radera
    5. Anonym 01:45. Finns denna artikel på nätet? Om den gör det kan du gärna sätta in en länk. Jag hittade nämligen inte den. Det sista du skriver är sant, men samtidigt bör vi ändå kunna hävda något tvärsäkert när vi har faktagrund för det vi påstår.

      Radera
    6. QX artikeln är från 6.1 2018 och kom till efter DNs granskning. Kan inte länka men allt hittas lätt om du googlar ” Stockholm Pride pedofeli ”. Där kommer också massor med länkar till fria tider och annan alternativmedia och SD men ta ingen större notis om dem för då används det som slagträ i debatten. QX bekräftar om än på sitt eget sätt med bortförklaringar mm.
      ABC /

      Radera
    7. Anonym 18:22. Intressant artikel. Nu är det ju i och för sig bara fråga om ett fall, så det kan ju vara en händelse att just denna pedofil har tagit sig in i organisationen. Alltså om vi ser på detta rent objektivt. Men när vi vet att dessa organisationer pläderar för olika sexuella perversiteter ter det sig förstås inte alls som något överraskande att så har skett.

      Radera
  5. Bara män av en sort i " trakten". Även kvinnor fr kyrkan säger min minnneskropp. Kalla det pervers fantasi bara. Denna trakt här utmärkte sig 1986 er trakt 1968 och 79? Det fanns nog andra än religiösa män. Det är en pest som ökat med avfälligheten och resandet och andra världskrigets kultur och religion skändade. Det har visats att inget land är rent

    SvaraRadera
    Svar
    1. En pest som ökar med gudlöshetens värld som ibland är så kristlig till det yttre så god tills jaktinstinkterna i vilddjuret vaknar

      Radera
  6. Det var när dödsstraffet togs bort för barnaskändning och uppenbar våldtäkt och inte ens katolska kyrkan tyst ville utrota sina skändande präster som nutidens 'superevangelium' utvecklades. Men att ha ogifta präster som lära är ju redan det en demonisk lära säger Guds Ord. Demonitet tilltar med tiden så var det någon falskhet i väsendet och Tron hos enskilda ' kristna' som gjort så . Det märkliga är att man inte ropar lika högt när samma sak kommer i Andra krettsar. Då glömmer man gärna...
    Men så är kristendomens öde förklarat i Bibeln. " Var mans avskrap" sa Paulus i ett läge. Men redan 1734 var världsliga lagen borta från GUDSRÄTTEN SOM BREDITS UT FÖRR. Dödsstraff hindrar ej förbrytare att få Nåd. Men nya handlingar av samma skurk hindras..

    SvaraRadera
  7. För den som är intresserad av historia: http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/2013/07/abortforesprakarnas-bruna-rotter-och.html?m=1
    En låång bloggtext som tangarar lite allt möjligt, naturligtvis kan jag inte garantera sanningen i allt men den som är intresserad kan säkert "forska" vidare om personer och händelser som nämns !

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera