onsdag 16 januari 2019

Om de aktuella sexbrotten, del 2

Jag avslutade den förra texten med att konstatera att vi i väst har tappat bort respekten för både sexualiteten och för äktenskapet. Och att vi därför står med skiten upp till knäna när det gäller frågor om sexualitet, sexuella övergrepp och våldtäkter.

Detta för oss sedan in på invandringen och de sexuella övergreppen. Och nu blir det bra mycket svårare att slå fast vari problemet består. Inte för att det i sig skulle vara svårt, men för att det finns en risk att det som sägs kan uppfattas som om vore det rasistiskt. Problemets kärna här är nämligen islam och de värderingar som islam ger upphov till. Vi kan blunda för fakta om vi vill, men det förändrar ingenting. I de fall där invandrare gör sig skyldiga till sexuella övergrepp mot framför allt finländska (också unga) kvinnor är det ofta, för att inte säga alltid, fråga om muslimer.

Här kan vi förstås lyfta fram att det handlar om ensamkommande, ofta frustrerade, unga män som inte vet hur de ska bete sig i det nya landet de kommit till. Som inte vet hur de ska umgås med de infödda kvinnorna. Och det är säkert sant. Men varför begår de sexuella övergrepp? De gjorde ju inte det i sina hemländer, trots att de flesta av dessa unga män säkerligen också var både ensamma och frustrerade redan där och då? Nyckeln till problemet är just detta att de inte vet hur de ska umgås med de infödda kvinnorna. Och orsaken till det? Svaret är givetvis att det föreligger en kulturkrock.

För en muslim är vi finländare per definition "otrogna". Det är så islam ser på oss. När muslimerna som kommer hit dessutom vet – för det vet de! – att vi har tappat respekten för både äktenskapet och sexualiteten kommer deras syn på de infödda kvinnorna att bli en av förakt. Dessa infödda kvinnor är dekadenta varelser som har en inställning till sexualiteten som är något helt annat än vad dessa unga män har stött på tidigare. Eller så tror de åtminstone. Även här föreligger förstås en viss generalisering. Men det här innebär givetvis inte att alla muslimer som kommer hit blir våldtäktsmän eller ens att de är potentiella våldtäktsmän. Många av dessa invandrare är tänkande människor som klarar av att se att alla de (eventuella) fördomar de har haft angående den västerländska kvinnan inte nödvändigtvis är sanna. Som klarar av att se att inte alla västerländska kvinnor är värda deras förakt. Och som framför allt klarar av att se och ta till sig de beteendekoder som just nu är förhärskande på detta område – även om detta sista inte alls är någon lätt sak.

Problemet här är alltså tvåfaldigt. Dels har vi vår sexuella dekadens. Den är ett faktum trots att de flesta av oss inte vill se eller godkänna den. Dels har vi islam och det förakt som islam till och med uppmuntrar till i förhållande till dessa "otrogna" och sexuellt dekadenta infödda kvinnor. Och slutresultatet blir i allt för många fall just det vi håller på att vakna upp till idag: Sexuella övergrepp och våldtäkter. Mot också väldigt unga flickor. Och detta är verkligen inget som borde förvåna oss. Vi har nämligen själva orsakat detta. Dels genom vår dekadens, dels genom vår godtrogenhet och vår undfallenhet i förhållande till islam.

När vi vill lösa ett problem behöver vi först och främst veta vad problemet är och vad det beror på. När det gäller dessa sexuella övergrepp misstänker jag att viljan att identifiera problemet och dess orsaker inte finns. Helt enkelt för att modet och viljan saknas. Det är enklast att röra sig med välbekanta och trygga floskler. Och det går förstås att kasta en massa pengar på problemet och eventuellt komma till rätta med en del av problemets symptom. Våldtäktsoffren behöver få vård, och god vård kostar pengar. Men själva problemet löser vi inte med att kasta pengar på det. Och framför allt inte genom att kasta tomma floskler runtomkring oss. Nej. För att lösa detta problem behövs det både självinsikt och vetskap om vad islam är och hur islam fungerar. Vi borde dels få en självinsikt om hur galen vår syn på sexualiteten idag har blivit och hur vi sårar oss själva och andra på grund av detta. Vidare skulle vi behöva insikt i vad denna sexuella dekadens innebär i vårt förhållande till de muslimer som kommer hit och har detta definierar sättet de ser på oss. Tyvärr finns det här mycket stora brister. Både när det gäller självinsikten och när det gäller vår kunskap om och insikt i islam. Och då blir det som det har blivit.

4 kommentarer:

  1. Jag tycker inte man kan anse att vår sexuella dekadens kan ses som att vi orsakat övergreppen. Det finns nämligen ingen logik i att sexuell dekadens skall bestraffas med övergrepp. Om man godtyckligt börjar hitta orsakssamband så kan varje brottsoffer sägas ha orsakat sin offerroll på nåt sätt. Att en mänskas agerande orsakar felslutning i hjärnan hos en annan gör inte den förstnämnda till orsaken. Att vara orsak kan förvisso betyda lite olika saker. Man kan tala om relevanta orsaker och felaktiga orsaker. Att utse den sexuella dekadensen till en orsak är att hitta en felaktig orsak. Att söka felaktiga orsaker kan vara ett sätt att skuldbelägga och straffa.
    I detta fall vet vi heller inte exakt hur fel orsaken är, offren i fråga behöver ju inte alls omfatta den gängse sexmoralen. Det är fel pga att dålig sexmoral inte berättigar till övergrepp, det blir ytterligare fel då offren inte behöver ha dålig sexmoral. När fel begås så är det den felandes fel , det är hela orsaken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Patrik. "Jag tycker inte man kan anse att vår sexuella dekadens kan ses som att vi orsakat övergreppen. Det finns nämligen ingen logik i att sexuell dekadens skall bestraffas med övergrepp."

      Helt rätt. Om det jag skrev kan förstås så måste jag korrigera det. Orsaken är,menar jag, att det sker en kulturkrock. Vår dekadens går helt enkelt inte ihop med islam. Som jag ser det finns det, om vi går in på lösningar, tre sätt att lösa detta och avlägsna denna kulturkrock. 1. Hela västerlandet omvänder sig och börjar idka strikt sexuell renlevnad. Det vet vi alla att inte kommer att ske, och det är dessutom osäkert om det skulle hjälpa i just denna sak. Som du konstaterar behöver vi omfatta en dekadent sexualmoral för att bli stämplade. Det räcker med att den finns runtomkring oss - eller att den har funnits ifall vi faktiskt skulle gå in för att ändra på den. 2. Se till att alla muslimer (och andra) som kommer hit är införstådda med våra koder på detta område. Om vi skulle lyckas med detta skulle sexualbrotten kunna fås ner till ungefär samma nivå som sådana begångna av infödda finländare. Rent teoretiskt, alltså. 3. Se till att denna kulturkrock inte sker genom att inte ta hit några muslimska invandrare. Detta är givetvis mest effektivt, men det är en starkt generaliserande lösning som på förhand dömer också sådana som aldrig har begått och aldrig heller kommer att begå några sexuella övergrepp.

      Jag vet inte vilken lösning som är bäst. Men faktum är att vi behöver lyckas med att lösa detta - om vi inte gör det kommer det att bli här som det är i Sverige idag där en av fyra kvinnor säger att de inte vågar röra sig fritt ute i samhället. Så vill vi INTE ha det.

      Radera
    2. ...behöver vi INTE omfatta... Ordet inte blev borta. Ursäkta!

      Radera
  2. Intressant artikel i ÖT idag av en Jan Tunér som har lång erfarenhet av livet i muslimska länder. Om vi kanske inte säger exakt samma sak så kommer det väldigt nära. https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/262613

    SvaraRadera