fredag 4 januari 2019

Glädjande nyhet!

I julhelgen publicerade Österbottens Tidning en välkommen nyhet. Enligt artikeln ska den brittiska regeringen utse en utredningsgrupp som ska utreda förföljelsen av kristna världen över. Enligt vad som sägs i artikeln mördas 250 kristna världen över varje månad på grund av sin tro.

Det här är i sig förstås ingen nyhet – den som följer med läget för kristna speciellt i muslimska länder vet om att det är på detta sätt. Men nyhetsvärdet består i att en regering i ett europeiskt land har insett att detta är ett problem som behöver tas itu med. På de allra flesta håll i våra postkristna samhällen råder i allmänhet den felaktiga uppfattningen att kristna inte utsätts för någon förföljelse. Helt enkelt eftersom kristna betraktas som en majoritetsreligion och därmed automatiskt klassas som de som förtrycker. Inte som de som blir förtryckta. Detta enligt den idag förhärskande – men fullständigt felaktiga – uppdelningen av alla fenomen, folkgrupper och företeelser i förtryckare och förtryckta.

Det är glädjande att den brittiska regeringen har klarat av att lösgöra sig från denna falska föreställning. Nu får vi bara hoppas att andra skulle följa efter.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar