söndag 13 januari 2019

Regnbågsfascismen går framåt

Regnbågsfascismens arbetsmetoder fungerar. Dessa går bland annat ut på att dra igång en massiv kampanj på sociala medier och uppmana människor och organisationer att "mailbomba" arrangörer för olika evenemang för att få bort misshagliga deltagare. I går rapporterade ÖT att Educa-mässans arrangörer, efter "omfattande respons" som det tydligen heter, omprövade sitt beslut att låta Aito Avioliitto-föreningen delta i årets mässa. I en bildtext talas det om en "kritikstorm". Seta har tydligen lyckats mobilisera sina medlemmar och fått igång en så stor nätpöbel att arrangörerna helt enkelt inte vågade göra annat än att ompröva sitt beslut att låta Aito Avioliitto delta i mässan.

Detta är inte första, och garanterat inte sista, gången en dylik nätpöbel kommer att påverka olika mäss- eller andra arrangörer i denna riktning. Metoderna är klart och tydligt just fascistiska och motiverar utan vidare användandet av benämningen "regnbågsfascism". Ropa högt och ropa mest så löser det sig! Det skulle vara oerhört intressant att veta hur mycket hotelser denna "omfattande respons" innehöll. I fallet Pori Jazz och Aki Ruotsala var hotelser en central del i påtryckningarna, och det projektet blev ju synnerligen lyckat. Ur regnbågsfascismens synvinkel, vill säga.

Det skulle ha varit oerhört viktigt att Aito Avioliitto skulle ha fått delta i just denna mässa som är riktad till lärare och andra aktörer inom utbildningsbranschen. Detta eftersom det i dagens situation är viktigt att sådana som verkar inom skolan känner till sina rättigheter och skyldigheter när det kommer till hbt-frågor. Och framför allt att dessa uppgifter kommer från en aktör som det går att lita på. Nu försvann den möjligheten eftersom Aito Avioliitto portades. Att det var Setas uttryckliga avsikt att strypa tillgången på tillförlitlig information är givetvis självklart. Detta eftersom detta är en viktig komponent i regnbågsfascismens strävanden. Propagandan behöver få stå oemotsagd. Då biter den bäst.

23 kommentarer:

  1. Fick epost från Aitoavioliitto,

    "Kommentti Educa-messujen eväyspäätöksestä
    Aito avioliitto ry oli hyväksytty näytteilleasettajiksi tämän vuotisille opetusalan Educa-messuille, paikka oli jo maksettu ja valmistelut käynnissä. Mutta kuinkas kävikään?
    Nousi älä ja mölö, älämölö. Naisen ja miehen välisen avioliiton kannattaminen ja ihmisten näkeminen naisina ja miehinä, on jotain mitä ei Suomessa kaikki kestä. Sananvapaudesta
    viis ja messujärjestäjä peruutti Aito avioliitto ry:n osallistumisen!

    Ulkopuolinen painostus oli varmasti päätöksen taustalla. OAJ:n ja Suomen messukeskuksen ratkaisu on tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja suvaitsevaisuuden vastainen.

    Aito moniarvoisuus ei tässä toteudu ja huoli herääkin, onko opettajlla, oppilailla ja näiden vanhemmilla koulussa tilaa ilmaista esimerkiksi kannattavansa avioliittoa naisen ja miehen välisenä?

    On hyvin valitettavaa, että perhemyönteiset arvot katsotaan messuille sopimattomiksi, kuten Ylelle aiemmin jo kommentoin.

    Jos tässä kohtaa ei havahdu kysymään, onko jotakin pielessä Suomessa, on syytä ensin tarkistaa, onko laisinkaan hereillä ja perillä siitä, että demokratiaan kuuluu oikeus erilaisten näkökantojen julkituomiseen.

    Ei näin.

    Susanna Koivula
    puheenjohtaja
    Aito avioliitto ry."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:24. Tack för att du delade den texten! Den är mycket informativ.

      Radera
  2. Då man förlitar sig på knapphändiga uppgifter och låter ens fantasi löpa så blir nog ens tankar väldigt paranoida. Kristian har helt fel här, kan nog intyga att det fanns nog ingen SETA på plats för mobilisera nån överhuvudtaget utan detta var ett stort FB-forum där många lärare reagerade på hur lärarförbundet OAJ tänkte då de tillät nån med helt avvikande ståndpunkt i jämförelse till läroplanen. Det visade sig att OAJ hade övervägt att inte tillåta men pga det stora antalet lärare som beslöt att inte delta i Educa-mässan portades istället AA.

    AA klagar här på brist av jämlikhet och tolerans, men det är precis de värderingar som de själva står för. De blir alltså bemötta på precis samma sätt som de bemöter andra. Alla borde därmed vara nöjda.

    AA hade blivit portade från Bokmässan ett par år tidigare eftersom de inte varken bett om lov eller betalat, så det låg dem också i skålen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 06:57. Jag har inte "knapphändiga uppgifter". Dessutom är det vi ser här följden av en målmedveten och långsiktig strategi från framför allt Setas sida att tysta obekväma röster. Vi var många som varnade för att det var precis så här det skulle gå när äktenskapet öppnades för samkönade. Termer förvanskas och gränser flyttas. Vi är ännu bara i början på detta, och om du inte ser det tydligt så ska jag berätta för dig: Det som offras här är åsikts- och yttrandefriheten. Inget mindre. Seta och deras stödtrupper kallar det givetvis för något helt annat, men det ändrar inte faktum. Se bara vad AA:s portande från denna mässa leder till: Tillförlitlig information om vad äktenskapet är, om barnens rättigheter och om vilka rättigheter och skyldigheter en lärare har när det kommer till hbt-frågor tillåts inte höras och synas.

      Det du skriver om läroplanen är däremot inte så välinformerat. Det AA står för går verkligen inte emot läroplanen. Inte de läroplaner jag har sett åtminstone. (Det kan ju hända att i dagens tidevarv med kommunvisa läroplaner det finns någon kommun som gått längre i dekadens, men något sådant känner åtminstone inte jag till.) Jag får tacka för den information du ger i slutet på det första stycket. Det förekom alltså hot här också. Detta är typiskt fascismen. Får vi inte som vi vill så...

      Ditt mellersta stycke visar med all önskvärd tydlighet att du låtit dig duperas av Setas propaganda.

      Radera
    2. Du har seta i dina fantasier, eller berätta gärna då var upproret startade. Jag avslöjar så pass mycket att det är en FB-grupp, inte seta.

      Ta del av läroplanen, den är offentlig. Man förespråkar bla tolerans och jämlikhet, det som AA däremot inte gör. Ta reda på saker innan du pratar strunt.

      Radera
    3. Anonym 08:52. Seta ligger bakom, om inte direkt så åtminstone ideologiskt. AA är inte emot tolerans och jämlikhet. Problemet här är att termerna har förvanskats - liksom man gjort med termen "äktenskap". Det senare är en förutsättning för att det förra ska lyckas. Ser du, ett äktenskap kan inte, per definition, innefatta något annat än en man och en kvinna. Att sedan hävda att ett sådant äktenskapsbegrepp inte är "jämlikt" är att rida på falsk terminologi. Men det här begriper du knappast.

      Radera
    4. Om du är medlem i Seta så vet du mer än jag. Upproret startade i en helt vanlig lärargrupp på FB, med lite över 13 000 medlemmar. Det är förstås en förlust för dig om det vore helt vanliga människor som är toleranta.

      Om AA inte är emot tolerans och jämlikhet, så visa då på vilket sätt de är för detsamma.

      Du vrider och vänder på alla termer så du inte längre vet vad som hör vart.

      Radera
    5. Anonym 09:46. "Du vrider och vänder på alla termer så du inte längre vet vad som hör vart." Nej. Det var ju du som gör det. Ett litet exempel: "Upproret startade i en helt vanlig lärargrupp på FB, med lite över 13 000 medlemmar. Det är förstås en förlust för dig om det vore helt vanliga människor som är toleranta."

      Så enligt dig är tolerans = att hota att bojkotta ett evenemang om inte en organisation förbjuds att delta. Hotelser, bojkotter och krav på uteslutning och förbud är INTE tolerans.

      Radera
    6. Bloggaren skrev en viktig text när det samkönade äktenskapet kom på tapeten där han sade att detta kommer att leda till att vi förstör språket. Senast nu bevisar anonym detta. Han använder orden på ett helt annat (konstigt) sätt än vad vi andra gör. Därmed blir diskussion omöjlig.

      http://kristiannyman.blogspot.com/2013/03/hur-drabbas-du-av-det.html

      Radera
    7. Han = den anonyme. För tydlighets skull.

      Radera
    8. @Anonym14 januari 2019 09:46
      Menar du att orsaken till uteslutningen av AA från Educamässan skulle bero på protester från helt vanliga lärare (ca 13000st) ? Sannerligen, då är det nog väldigt illa ställt med lärarkåren ! Jag hoppas istället att många nu uteblir från mässan som går av stapeln 25-26/1...
      E

      Radera
    9. Ja, vad är nu sanningen, en påstår att det är Seta, en annan att det är vanliga lärare. 09:46 verkar inte lita på Kristian som hävdar att det är Seta. :-D

      Eftersom det blev lite svårt för Kristian att läsa så avsåg jag givetvis att det var helt vanliga toleranta lärare som inte vill umgås på en mässa med hårda förespråkare för intolerans. Och för att ytterligare korrigera läskunskapen så var det inte 13000 som klagade utan det finns 13000 medlemmar i en grupp. Inte alltid så lätt att läsa innantill om man vill läsa annat än vad som står skrivet.

      Radera
    10. Svart på vitt att Seta är inblandat ! , läs en lång artikel här:
      https://beta.oikeamedia.com/o1-95200

      E

      Radera
    11. Anonym 06:57. Vem var det nu som hade "knapphändiga uppgifter"?

      Radera
    12. Grattis, ni har hittat sannfinnarnas propagandasajt :D

      Det finns över 600 utställare på Educa, och man får vara rätt så paranoid om man tror att en utställare påverkar. Sanningen är fortfarande den att upproret startade i fb-gruppen, möjligen i flera grupper.

      Behärskar man finska så kan man läsa att skribenten spekulerade, det om det "beviset". Skribenten Tytti är för övrigt en konservativ kristen vegan som delar Halla-ahos inlägg på fb :D

      Radera
    13. Anonym 19:43. Du verkar varken kunna läsa skriven text eller förstå det du läser. Ge dig nu! Du har blivit totalt överbevisad här och du tycks vara den enda som inte inser det. Antingen är du ute efter att bråka eller så är det synd om dig på riktigt.

      Radera
  3. Jag är medlem i Aito avioliitto och vet hur detta gått till. Det är exakt som Kristian säger. Läs själva på Setas fb sida ifall ni inte tror att de utövat påtryckning. Sedan är det Sipiläs sekreterare som också skrivit till OAJ s ordförande Luukkanen. Seta som förespråkar könsneutralitet i skolundervisningen får delta, men AA som vill verka för att barn ska få stöd att växa upp enligt biologiskt kön till till pojkar och flickor, de får inte tillträde. Är detta rättvist? Nej, det är intolerant, ojämlikt och diskriminerande mot en förening som förespråkar äktenskapet mellan man o kvinna, samt barnens rättigheter till föräldrar av båda könen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för den kommentaren, Benita! Den torde ha klargjort saken en gång för alla.

      Radera
    2. På setas fb-sida finns ett konstaterande att det är "speciellt att försvara närvaron av en förening som inte försvarar jämlikhet och rättvisa i enlighet med läroplanen". Om någon läser in bevis för påtryckning i den texten så är det nog mer än vad som står i texten.

      Om det stämmer att AA utöver i sin tur politisk påtryckning via statsministern är det häpnadsväckande. Det kommer säkert att redas ut.

      Radera
    3. @Anonym15 januari 2019 07:13
      Med din ordvändning och lösryckta citat får du det precis att låta som om Seta skulle försvara närvaron av AA....

      Radera
    4. På denna blogg blir man anklagad för att inte läsa rätt, nu anklagas man för att inte läsaren läser rätt. :D

      Radera
  4. Eftersom detta är enda platsen där man kan kommentera något sånär anonymt väljer jag att dela följande länk under detta blogginlägg... https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/17/karleby-visade-film-for-gymnasieelever-mangden-sexscener-vackte-reaktioner#comments Det var tal om läroplanen tidigare i tråden, det måste bara vara något fel på densamma eftersom detta tvingas på alla ! "Sannfinländarnas propagandasajt" hade också för en tid sedan ett exempel på nya läroböcker med högst tvivelaktigt innehåll, undrar hur det är på finlandssvenskt håll ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg artikeln. Fullständigt bedrövligt! Jag har planer på att återkomma till saken.

      Radera