måndag 7 januari 2019

Om försöken att böja verkligheten

Vi som följer med nyhetsrapporteringen får så gott som dagligen exempel på hur den politiskt korrekta kränkhetskulturen försöker förändra verkligheten från vad den är till vad den anser den borde vara. Ett tydligt exempel på detta fick vi för några dagar sedan från inte mindre än Kroatien. I Zagreb har staden genomfört en reklamkampanj som varnar människorna för överdriven alkoholkonsumtion. Noterbart är att kampanjen har utformats av lokala gymnasieungdomar som har utgått från sin vardag och de problem de själva har sett och upplevt med fylledrickande. Så långt allt gott, eller?

Problemet, ur den politiskt korrekta, främst, feminismens synvinkel är att dessa gymnasieungdomar inte förstod att man måste hålla sig till de politiskt korrekta dogmerna. En av de viktigaste av dessa är att män och kvinnor är jämlika och att alkoholbruk – och framför allt följderna av oskyddat och ogenomtänkt sexuellt umgänge – ska ha samma följder för såväl män som kvinnor. Fakta är dock givetvis att så inte är fallet. En man kan nämligen inte bli gravid efter en fyllenatt tillsammans med en person av motsatt kön. Det kan däremot en kvinna bli. Detta är något som dessa gymnasieungdomar har insett, och det avspeglade sig därför också i de reklamslogans som sågs på Zagrebs spårvagnar. Och det är detta som har retat upp de lättkränkt poliskt korrekta.

Gång på gång ser vi detta samma fenomen. Verkligheten måste böja sig för de politiskt korrekta dogmerna. Om vi inte begriper detta ska vi sitta stilla och vara tysta. Det är bara det att verkligheten inte låter sig böjas. Visst. På just detta område har vi försökt göra allt vi kan för att böja verkligheten. Preventivmedel och aborter är avsedda att göra kvinnor till män – eller åtminstone göra oss jämlika i förhållande till sexualiteten och dess följder. Givetvis är det inte alls så här enkelt som vi så gärna skulle vilja att det skulle vara. Ett vårdslöst förhållande till sexualiteten får olika följder för män och för kvinnor. Så är det bara, hur gärna vi än försöker få det att vara annorlunda. Verkligheten låter sig helt enkelt inte böjas. Åtminstone inte med mindre än att vi (avsiktligt) skadar oss själva. Kemikalier och operationer är sannerligen inget positivt för den kvinna som går in för att kunna bruka sexualiteten som om hon vore en man. För att inte tala om vad detta innebär för alla de barn som offras på själviskhetens och det politiskt korrektas altare.

Nu behöver jag ändå balansera det sagda med några allvarsord riktade till oss män. Den grundläggande orsaken till att sexualiteten blir så missbrukad idag – och till att kvinnorna anser sig behöva använda sig av såväl kemikalier som aborter – är att männen inte tar sitt ansvar. Bibeln säger tydligt dels att sexualiteten hör till äktenskapet och att mannen är en familjs huvud. Det är därför mannens uppgift att ta ansvar också för sexualiteten. Framför allt för hur han själv beter sig, men också för de relationer han har. Och för sexualitetens följder, alltså för de barn som det sexuella umgänget kan leda till. Detta gäller både inom och utanför äktenskapet, både före och efter att ett par har gift sig. Mannen behöver resa sig, räta på sin rygg och ta ansvar för sin familj. Oberoende av om han har en familj eller om familjen är något som ligger i längre fram i hans framtid. Orsaken till att sexualiteten blir så oerhört missbrukad idag är nämligen framför allt att mannen inte tar sitt ansvar.

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar